Warming-up en cooling down

De warming-up heeft als doel om het lichaam op te warmen en om de concentratie tijdens het sporten te verhogen. Direct intensief sporten met koude spieren en gewrichten vergroot de kans op blessures enorm. Rekken en strekken met koude spieren is ook niet goed. De kans bestaat dat je spieren uit elkaar trekt of scheurt. Spieren moeten dezelfde temperatuur hebben als de lichaamstemperatuur om optimaal te presteren. Een goede warming-up is dus van groot belang.
 
Na afloop van een training of wedstrijd is het verstandig om een cooling down te doen. Een cooling down helpt de lichaamstemperatuur te laten zakken en om afvalstoffen beter te laten afvoeren. Daardoor herstel je sneller van inspanningen en breng je de loopspieren weer goed op lengte.


Voetbal

Een warming-up schema voor voetbal(teams). Veldvoetbal heeft als sport de meeste blessures per jaar. De combinatie van kracht en duur vereist een goede warming-up.

Warming-up Voetbal

Hardlopen

Een complete warming-up voor hardlopers. Na veldvoetbal is hardlopen de sport met de meeste blessures per jaar. Dat toont aan hoe belangrijk een goede voorbereiding is. 

Warming-up Hardlopen

Wielrennen

Wielrennen is een duursport en de meeste blessures ontstaan door overbelasting en ongevallen. Een goede warming-up kan beginnende overbelastingsblessures verhelpen.

Warming-up Wielrennen

Fitness

Fitness is de derde sport qua blessures per jaar in Nederland. Elk type fitness training dat je gaat doen vereist een warming-up. Warme en soepele spieren en gewrichten kunnen de inspanningen veel beter aan. 

Warming-up Fitness

Tennis

Een complete warming-up voor tennissers. Tennis is een combinatie van kracht en duur dat vaak veel vraagt van de spieren en gewrichten. Bij deze sport is een goede warming-up dan ook van groot belang.

Warming-up Tennis

Hockey

Een warming-up schema voor hockey(teams). Het schema is vergelijkbaar met voetbal en is ook een combinatie van kracht en duur. Kunstgras geeft ook meer kracht en spanning op de spieren. Een goede voorbereiding is belangrijk.

Warming-up Hockey

Reageer of deel je mening!
comments powered by Disqus