Warming-up Fitness

Een warming-up voor fitnessen duurt ongeveer 15 minuten. Daarbij maakt het niet uit of je krachtraining en/of cardiotraining gaat doen. Gebruik vooraf en achteraf spierwrijfmiddelen, bijvoorbeeld STARBALM, om de doorbloeding en het herstel van de spieren te bevorderen.
 Fitness warming-up
 
Voor de training
Warme en soepele spieren en gewrichten kunnen inspanningen tijdens de krachttraining en cardiotraining veel beter aan. Een echte specifieke warming-up voor fitness is er niet. Oefeningen op de fiets, de loopband en crosstrainer zijn goede activiteiten om je spieren voor te bereiden. Doe dit ongeveer 10 minuten. Zorg er voor dat je hartslag omhoog gaat zonder moet te worden en dat het hele lichaam warm wordt gemaakt en niet alleen de armen of benen.
 
De gewrichten kunnen warm gemaakt worden door dynamische oefeningen zoals dribbelen, huppelen, kruispassen, kniebuigingen en loopsprongen gedurende 5 minuten.
 
Rekken en strekken van de spieren maakt je lichaam niet soepeler of minder vatbaar voor blessures zowel voor als na het sporten. Dit hoeft dan ook niet uitgevoerd te worden.
 
Na de training
De cooling down duurt ongeveer 10 minuten. Bouw je fitnessactiviteiten af qua gewicht/intensiteit. Daarna kan je rustig uitfietsen en uitlopen om de lichaamstemperatuur naar beneden te brengen en afvalstoffen af te voeren voor een sneller herstel.
Reageer of deel je mening!
comments powered by Disqus