Warming-up Hockey

De gehele warming-up duurt  ongeveer 20 minuten en bestaat uit meerdere onderdelen. De cooling down duurt ongeveer 10 minuten. Gebruik vooraf en achteraf spierwrijfmiddelen, bijvoorbeeld STARBALM, om de doorbloeding en het herstel van de spieren te bevorderen.
 
Voor de wedstrijd/training
Loop eerst rustig in gedurende 3 á 5 minuten om je lichaam over te laten schakelen van een rust- naar sportstand.
 
Vervolgens voer je dynamische oefeningen uit zonder bal. Dit zijn loopvormen en algemene oefeningen die in totaal ongeveer 8 minuten duren. Hiermee wordt de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten vergroot. Er zijn 12 oefeningen die uitgevoerd kunnen worden over een afstand van ongeveer 15 meter.
 
1. Hakken, billen
2. Knie heffen
3. Aansluitpas 3 maal per kant
4. Kruispas rechts
5. Kruispas links
6. Huppelpas/ knie
7. Huppelpas/ armen
8. Liezen indraaien
9. Liezen uitdraaien
10 .Been recht op zwaaien
11. Been schuin in zwaaien
12. Snel voetenwerk, trippelen
 
Sluit af met een korte sprint over 30 meter. Na deze oefeningen kan er gebruik gemaakt worden van de stick en bal voor de andere oefeningen.
 
1. Speel de bal rustig in naar elkaar met zowel een forehand als een backhand en zak daarbij goed door de knieën. Vergroot langzaam de afstand en snelheid.
2. Loop rustig naar elkaar en speel de bal met de forehand en backhand. Loop daarbij voor- en zijwaarts.
3. Loop voorwaarts en voer afwisselende zijwaartse passen uit. Veer daarbij goed door de knieën. Tik de grond links en rechts aan met de stick. Loop ook achterwaarts.
4. Slalom langs pionnen met de bal en houd de stick vast met twee handen.
5. Schiet vanaf verschillende posities, de keeper in door zowel te pushen als te slaan.
 
Rekken en strekken van de spieren maakt je lichaam niet soepeler of minder vatbaar voor blessures zowel voor als na het sporten. Dit hoeft dan ook niet uitgevoerd te worden.
 
Na de wedstrijd/training
De cooling down duurt ongeveer 10 minuten. Begin met wat huppeloefeningen (ongeveer 2 minuten) en eindig de cooling down door rustig uit te lopen of te huppelen.
Reageer of deel je mening!
comments powered by Disqus