Warming-up Tennis


 Een warming-up voor tennis duurt ongeveer 10-15 minuten en bestaat uit meerdere onderdelen. Gebruik vooraf en achteraf spierwrijfmiddelen bijvoorbeeld STARBALM, om de doorbloeding en het herstel van de spieren te bevorderen.
 
Voor de wedstrijd/training
Start de warming-up door rustig en gevarieerd te lopen gedurende 3-5 minuten. Wissel af tussen dribbelen, huppelen, aansluitpassen, kruispassen, achteruit dribbelen en korte sprintjes.
 
Vervolgens is het tijd om gedoseerd in te spelen. Daarbij neem je alle slagen door in een laag tempo en met weinig kracht. Dribbel op de plaats tussen de slagen door. Na enkele minuten kan je het tempo, de kracht en de spreiding van de slagen verbeteren.
 
Rekken en strekken van de spieren maakt je lichaam niet soepeler of minder vatbaar voor blessures zowel voor als na het sporten. Dit hoeft dan ook niet uitgevoerd te worden.
 
Na de wedstrijd/training
De cooling down duurt tussen de 5 en 10 minuten en bestaat uit rustig uitlopen en huppelen en tussendoor wat lichte dynamische oefeningen zoals  dribbelen, aansluitpassen en kruispassen.          
Reageer of deel je mening!
comments powered by Disqus