Warming-up Wielrennen

De duur van een goede warming-up bij wielrennen is afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij koud weer, duurt de warming up langer en bij warm weer korter. Ook het soort wedstrijd/training die gereden gaat worden heeft invloed op de duur. Gebruik vooraf en achteraf spierwrijfmiddelen, bijvoorbeeld STARBALM, om de doorbloeding en het herstel van de spieren te bevorderen.
 
Voor de wedstrijd/training
Bij een rustige fietstraining is langzaam starten al voldoende. Bij een intervaltraining is het aan te raden om een kwartier rustig te fietsen voordat je echt wil gaan presteren. Bij een wielerwedstrijd is het verstandig om ongeveer 20 minuten in te fietsen zodat de spieren op de juiste temperatuur zijn.
 
Na tien minuten rustig in te hebben gefietst met een intensiteit van minder dan 70%, kunnen er lichte sprintjes getrokken worden gedurende één minuut. Het lichaam is daarna in principe warm genoeg om te starten.
 
Na de wedstrijd/training
De cooling down duurt ongeveer 10 minuten. Tijdens de cooling down verminder je de snelheid en zo nu en dan doe je nog wat korte sprintjes tussendoor. Fiets daarna nog een stuk uit in een rustig tempo.
Reageer of deel je mening!
comments powered by Disqus